حوالی مسجد سیدالشهدا (ع) در خیابان شریعتی۴ اهالی بسیار با هم صمیمیهستند و به داد هم میرسند. این خیابان با محوریت مسجد، کلی اتفاقات خوب را برای اهالی رقم زده است. جوانان و نوجوانان در مسجد محله کنار یکدیگر همبستگیهای زیبا دارند.
در بین همه دغدغهمندان محله درحالیکه لبنیاتی و نانوا و کاسبها مراعات اهالی را میکنند و خیرشان به اهالی میرسد، پرسانپرسان سه نفر از اهالی به ما معرفی میشوند که بیشتر با همسایهها و مشکلاتشان آشنا هستند.
طاوِس کلانتر معلم است و بهترین کلام را در وصف همسایه داری، سخن پیامبر (ص) میداند که فرمودند «همیشه جبرئیل مرا وصیت به همسایه میکرد تا جایی که گمان کردم همسایه از همسایه ارث میبرد.»
به اعتقاد او همسایهها باید در شادی و غم شریک هم باشد. همسایههایی مانند علی بهبودی که نانوای محله است، بارها دیدهاند که او حواسش به همسایههاست و از آنها در موقع گرفتاری دلجویی میکند. خیلی وقتها که همسایهها غصهای دارند، با کلانتر درددل میکنند و او تاجاییکه میتواند، سعی میکند خودش یا با کمک دیگران، مشکل مالی یا خانوادگی همسایهها را حل کند.
اما خودش میگوید: دوست ندارم از رسم همسایهداری خودم بگویم که تعریف از خود نباشد، ولی من تلاش کردهام همیشه با همسایهها مدارا کنم. یکی از همسایههای خوب ما در این محله محسن اکبری است. جوانی که هرکاری از دستش برآید، برای همه همسایهها انجام میدهد.
محسن اکبری سی سال پیش در همین محله متولد شده است. او را همه به حسن خلق و مهربانی به دیگران میشناسند. معتقد است خوشاخلاقی و خوشرفتاری مهمترین ویژگی یک همسایه خوب است.
آقا محسن میگوید: من همیشه تلاش میکنم که هرکاری از دستم برمیآید برای همسایههایم انجام دهم؛ یک روز در برگزاری مراسم مذهبی، یک روز هنگام خرید برای همسایه مسن، یک روز دیگر هم با گفتگو برای رفع مشکلات همسایهها یا کمکهای فکری و نقدی. همسایگی یعنی همین دغدغهمندی برای یکدیگر.
البته اینجا همه خوبند و کسانی مانند حاجیرضوانی که معمار و مسئول هیئتامنای مسجد سیدالشهدا (ع) هم هست، گل سرسبد خوبان محله است. او از هیچ کمکی برای اهالی محله دریغ نمیکند و در راه خدا همه این خدمتها را انجام میدهد. همه او را به نیکنامی در محله میشناسند.
غلامحسین رضوانی این روزها معماری مسجد حضرت ابوالفضل (ع) در محله رازی را در دست دارد و میگوید تا بیستروز دیگر کار ساخت این مسجد که با کمک یک خیّر کویتی انجام میشود، تمام خواهد شد. او بنّایی این مسجد را هم مانند مسجد سیدالشهدا (ع) که روزی معماریاش را عهدهدار بود، فی سبیلالله انجام میدهد.
میگوید: اهالی محله به من لطف دارند. من کوچک آنها هستم و همیشه سعی کردهام در حد وسعم هر مشکلی را که مطرح میکنند، حل کنم. سعی میکنم روی گشاده داشته باشم و دغدغه همسایههایم برایم مهم باشد.
همیشه سعیم بر این است که اگر بین همسایهها مشکل و اختلافی هست، آنها را صلح و صفا دهم و طوری با هردو طرف اختلاف صحبت میکنم که با هم دوست شوند. من فقط سعی میکنم خدمتگزار خوبی برای خدا و اهلبیت (ع) باشم و در این راه هرکمک کلامی یا مالی که بتوانم، برای مشکلات و گرفتاری همسایهها انجام میدهم و فراهم میکنم.
* این گزارش چهارشنبه ۳۰ آبانماه ۱۴۰۳ در شماره ۵۹۵ شهرآرامحله منطقه ۹ و ۱۰ چاپ شده است.